Rys historyczny firmy Miwex
Zakład produkcji spożywczej "MIWEX" to firma rodzinna małżeństwa Ireny i Michała Wachowskich, która swoimi korzeniami sięga 1984 roku.
Początkowo był to mały zakład produkujący napoje, galaretki w proszku, lody ciepłe. Od 1991 r. po rozbudowie hal produkcyjnych rozpoczęto produkcję majonezu, musztardy i ketchupów.
Po 1994 r. kiedy ruszyła produkcja lodów metodą przemysłową zaniechališmy produkcji majonezu i musztardy na rzecz produkcji ketchupów. Krok ten pozwolił nam na dużą i masową produkcję sosów pomidorowych.
Dlaczego my?
Nie jest sekretem, że nasz sukces handlowy zawdzięczamy zawsze starannemu doborowi najwyższej jakości surowców do produkcji oraz powtarzalnych, ścisłych parametrów jej przebiegu. Jeśli do tego dodamy wysokie kwalifikacje pracowników oraz nowoczesny proces technologiczny - to otrzymamy obraz firmy, która postawiła sobie za cel zaspokojenie gustów i wymagań wszystkich odbiorców i klientów.
Ewa Mizgajska i Marek Wachowski, właściciele